Een prieel of pergola bouwen

Hoe moet u een pergola bouwen of zelf een pergola maken? Belangrijk is alvast het juiste materiaal aan te schaffen . U kunt zelf een houten pergola maken of zelf een prieel maken, maar dit lijkt ons eerder nutteloos aangezien er zeer kwalitatieve zelfbouw pakketten worden aangeboden bij Chalet Center.

Een tuin wordt enorm verfraaid door middel van een pergola. Het belangrijkste met betrekking tot een pergola bouwen is de verankering van de staanders in de grond. Ideaal werkt u met stabilisé rond de staanders. Stabilisé is waterdoorlatend en gaat dus nooit het hout verstikken in de grond.

Een tuinprieel of een pergola maken

De merken Deco Design en Grandcasa bieden altijd wel een bouwpakket pergola te koop. Het lijkt ons dan ook nutteloos om zelf een prieel te gaan maken met alle rompslomp van dien. Een prieel maken lijkt ons dan ook geen optie. U moet bij een prieel bouwen bijvoorbeeld zelf alle houten onderdelen bij elkaar gaan zoeken, evenals het volledige beslag. U kunt zich best toespitsen op een pergola bouwen. Dit lijkt ons de belangrijkste taak voor de klant. Een prieel zelf maken of een pergola maken lijkt ons, gegeven wat in de handel beschikbaar is, onnodig.

Zelf een prieel bouwen?

Er zijn natuurlijk wel mensen die zelf een prieel maken. Dit zijn specialisten die ook natuurlijk het juiste materieel hebben voor de prieel zelfbouw. We denken dan bijvoorbeeld aan cirkelzagen, verstekzagen enzovoorts. Voor meer info omtrent een tuinprieel maken bent u steeds welkom in één van filialen of op onze website.