Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Kruisem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem, Gembloux, Quaregnon.

Onze vestigingen

FAQ

Hoe moet ik mijn tuinhuis onderhouden?
Welke fundering heb ik nodig?
Kan de fundering door Chalet Center voorzien worden?

Kan mijn blokhut ook door Chalet Center geplaatst worden?
Hoe worden de producten afgeleverd?
Wat zijn de mogelijke dakbedekkingen?
Kan ik een premie krijgen van de gemeente voor mijn blokhut?
Kan ik mijn eigen blokhut ontwikkelen? 
Heb ik een bouwvergunning nodig?
Hoe moet ik mijn tuinhuis onderhouden?

Een gedetailleerde uitleg over het onderhoud kan u terugvinden op de pagina 'Behandelen en Onderhoud'.

Alle eigenaars van tuinhuisjes ontkomen er helaas niet aan: onderhoud. Een houten bouwwerk heeft dat per definitie nodig. Hout is namelijk een natuurproduct dat gevoelig is voor vochtigheid en nooit 100% waterdicht is. Door vocht ontstaan schimmels die houtrot veroorzaken, met als gevolg dat de kracht van het hout drastisch vermindert. Het afkitten na de schilderwerken en het gebruiken van waterkeringsfolie om opstijgend vocht uit de beton te beperken, kan noodzakelijk zijn.


De keerzijde aan het charmante karakter van alle houtconstructies is het ergonomisch werken van het hout onder invloed van weersomstandigheden. Hout zal in de eerste levensjaren krimpen en opnieuw uitzetten waardoor tijdelijke spleten kunnen ontstaan. Een eenvoudige bijregeling, die door de klant makkelijk zelf uit te voeren is, kan zich voordoen. Alle deuren beschikken over regelbare scharnieren.

Het is dus erg belangrijk om het hout actief te beschermen tegen vocht. Doet u dat goed, dan kan dat de levensduur van uw bouwwerk meer dan verdubbelen.


Welke fundering heb ik nodig?


Indien u nog geen bestaande fundering hebt, is het steeds aangewezen om een betonnen fundering te voorzien. Een betonnen fundering van 10 à 15 cm versterkt met een wapennet volstaat. Zorg ervoor dat deze steeds 5 cm boven de maaiveldhoogte uitkomt, zodat de onderste balken beschermd worden tegen grondvocht.

Bekijk zeker onze
5-tips-voor-een-perfecte-fundering eens!

Indien u al over een bestaande fundering beschikt, controleer dan steeds of deze 100 % waterpas is. Dit is namelijk één van de belangrijkste factoren om de levensduur van uw blokhut te kunnen garanderen.

Zorg er ook steeds voor dat de blokhut nooit rechtstreeks in contact komt met de fundering, maar dat de onderste balken steeds gescheiden worden van de fundering door middel van funderingsrubbers, funderingskepers, vloerbalken, waterkeringsfolie of een gemetseld stenen muurtje. Aangepaste steunen kunnen als bijkomende optie verkregen worden voor palen bij bv. carports, luifels, enz.

Heeft u voor een houten vloer gekozen, dan zal steeds de zijkant open zijn om de verluchting te garanderen.


Kan de fundering door Chalet Center voorzien worden?

Ja ,dit kan zeker! Wij werken samen met gespecialiseerde partners die de gepaste fundering kunnen aanbieden.

Bij de aanschaf van een constructie kunnen we een richtprijs van een nieuwe fundering opgeven. Als deze in lijn met uw verwachtingen ligt, komt onze aannemer graag eens langs om persoonlijk de werf te bekijken en uw gewenste werken te bespreken.

Aan de hand van dit bezoek wordt u een persoonlijke offerte aangeboden door Chalet Center.

Indien u de fundering bij ons besteld, verzorgt Chalet Center de volledige coördinatie van de funderingswerken en levering / montage van de constructie.


Kan mijn constructie ook door Chalet Center geplaatst worden?

Ja, Chalet Center beschikt over verschillende professionele plaatsingsdiensten die met veel plezier tuinhuis zullen monteren. 

De prijzen van montages hangen af van de gekozen constructie en eventuele extra's of opties. Deze zijn steeds op aanvraag.

Meer informatie over de montages vind je op onze Plaatsingspagina.


Hoe worden de producten afgeleverd?

Alle informatie over de levering vind je op de pagina 'Bezorgdienst'.


Wat zijn de mogelijke dakbedekkingen?


Afhangkelijk het merk gebruiken we voor blokhutten standaard zwarte asfaltrol, glasvlies asfaltshingels of EPDM-rubber. Welke dakbedekking voor uw blokhut van toepassing is, vindt u steeds terug bij de productinformatie.

Indien er standaard asfaltrol gebruikt wordt, zijn shingles en EPDM steeds mogelijk als optie. Deze zijn zeker aan te raden aangezien deze de levensduur van de dakbedekking meer dan verdubbelen.

Bij een aantal blokhutten kan u ook kiezen voor dakpanprofielplaten. Dit zijn Zweedse stalen platen bewerkt met verschillende coatings die levenslang meegaan en die afgewerkt zijn met een dakpanprofiel.

U kan er ook voor kiezen om zelf uw dakbedekking te voorzien of kiezen voor een meer gepersonaliseerde optie zoals rieten daken, echte dakpannen, stenen leien, enz. 


Kan ik een premie krijgen van de gemeente voor mijn blokhut?


Aangezien we met het PEFC-label werken, geven sommige gemeentes premies voor het plaatsen van een blokhut. Voor specifieke voorwaarden dient de gemeente of het stadsbestuur gecontacteerd te worden.

Enkele mogelijke voorwaarden:

- Sommige gemeenten/steden kijken naar het kadastraal inkomen (max. 1200 euro)
- Bij sommige gemeenten/steden moet de woning ouder zijn dan 20 jaar.
- Bij sommige gemeenten/steden moeten de materialen door een geregistreerd aannemer geplaatst worden.
- De blokhutten mogen NIET geïmpregneerd zijn

Gemeente/Stad * Postcode * Opmerkingen * Premie:

Beveren, Vrasene, Doel, Melsele, Haasdonk, Kieldrecht, Verrebroek, Kallo 9120 20 % met max. 650 euro

Essen 2910 15 % met max. 350 euro

Gent, Mariakerke, Drongen,Wondelgem, St.-Amandsberg,Oostakker, Desteldonk, Mendonk, St.-Kruis-Winkel, Ledeberg, Gentbrugge, Afsnee, St.-Denijs-Westrem, Zwijnaarde 9000 15 % met max. 500 euro

Halle 1500 15 % met max. 750 euro Harelbeke 8530 15 % met max. 500 euro Hechtel – Eksel 3940 25 % met max. 500 euro

Laakdal 2430 15 % met max. 650 euro Leopoldsburg 3970 15 % met max. 650 euro

Maaseik 3680 15 % met max. 250 euro

Machelen 1830 30 % met max. 250 euro

Middelkerke 8430 20 % met max. 650 euro

Opglabbeek 3660 15 % met max. 650 euro

Opwijk 1745 15 % met max. 250 euro

Overijse 3090 15 % met max. 500 euro

Poperinge 8970 25 % met max. 500 euro

Riemst 3770 15 % met max. 400 euro

Schoten 2900 15 % met max. 250 euro

Vilvoorde 1800 Aparte procedure 2 % met max. 250 euro

Wuustwezel 2990 15 % met max. 500 euro


Kan ik mijn eigen blokhut ontwikkelen?


Chalet Center is gespecialiseerd in maatwerk.

Samen met onze verkoopadviseurs kan u de blokhut van uw dromen volledig zelf ontwikkelen. 

Meer informatie vindt u op de pagina 'ontwerp op maat'.


Heb ik een bouwvergunning nodig?


Vanaf 1 december 2012 mag u heel wat bijbouwen zonder bouwvergunning.

Voor een kleine aanbouw aan uw huis is een melding voldoende, voor een aantal vrije constructies moet u helemaal niets doen. Indien u twijfelt, kunt u veiligheidshalve bij uw gemeentebestuur aankloppen. U kunt er zelfs een attest aanvragen om zeker te zijn, 'maar dat is niet de bedoeling.

Wij willen echt tot minder papierwerk komen', zegt het kabinet van minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA). Totnogtoe waren er twee mogelijkheden bij bouwwerken: er was een vergunning nodig of niet. Nu komt daar ook een tussenvorm bij: de melding. Hiervoor deelt u via een formulier mee aan uw gemeente wat u van plan bent. Zonder tegenbericht mag u twintig dagen later aan de slag. U moet u wel telkens houden aan eventuele verkavelingsvoorwaarden zoals bv. voldoende ver van de perceelgrens blijven.

Totale vrijstelling voor: vrijstaande gebouwen, bv.: een tuinhuis, duivenhok, pool house... tot een totale gezamenlijke oppervlakte van 40m². Als u al een duivenhok van 20m² hebt, mag u dus maar een tuinhuis van maximum 20m² bijbouwen. Ook een boom vellen of een haag planten mag doorgaans zonder formaliteiten.

Enkel melden voor: alle bijgebouwen (gebouwen die aansluiten op de woning) met een totaal van 40m², zoals bv. een garage, maar ook alle interne verbouwingen waar een architect bij te pas komt zoals bv. het plaatsen van een groter raam in de gevel en alle verbouwingen in het kader van 'zorgwonen'.

Vergunning nodig voor: Alle andere zaken. Als u dus al een keuken van 40m² bijgebouwd hebt, kan u enkel een garage bijbouwen mét vergunning. Hetzelfde geldt voor een groter tuinhuis, het rooien van een bos enz.

Meer informatie kan u steeds verkrijgen via uw gemeentebestuur of www.ruimtelijkeordening.be

Indien er plaatsingen door Chalet Center uitgevoerd worden, moeten wij steeds over uw bouwvergunning beschikken!
© copyright | Privacy statement | Cookie beleid | Algemene voorwaarden | Login |