Waarop moet ik letten bij de aankoop van een tuinhuis?
Waarop moet ik letten bij de aankoop van een tuinhuis?

Terug naar overzicht

Een tuinhuis kiezen is tegenwoordig niet meer zo simpel. Je hebt ze in alle vormen en maten. En hoe weet je of je kwaliteit koopt? Voordat je overgaat tot de aankoop van een tuinhuis houd je best rekening met de volgende drie zaken.

 

Met welk doel koop ik een tuinhuis?

Het lijkt misschien een overbodige vraag, maar waarom wil je een tuinhuis plaatsen? Wil je meer plek voor je tuinspullen? Dan ben je voornamelijk op zoek naar een functioneel tuinhuis met voldoende opbergruimte. Wil je meer genieten van het uitzicht op je tuin en zwembad? Misschien is een tuinhuis met een doorlopend onderdak dan wel iets meer voor jou. Of dient je tuinhuis om in alle rust te kunnen werken? Dan mag het al wat meer luxe zijn. Als je deze vraag duidelijk kan beantwoorden, maak je sowieso een betere keuze.

 

Welke stijl kies ik voor mijn tuinhuis?

Het klassieke tuinhuis is al lang niet meer de enige stijl die je op de markt vindt. Wie wil meespringen op de huidige trend kiest voor een modern tuinhuis. Maar ook de Engelse cottage tuinhuizen zijn steeds meer in trek. Toch liever wat meer luxe? Ga dan voor een design tuinhuis of lounge blokhut.

 

Draagt het tuinhuis een kwaliteitslabel?

Maar al te vaak zijn mensen niet bezig met de kwaliteit van het hout van hun tuinhuis. Toch houd je best rekening met deze factor. Waarom? Heel wat internetverkopers laten hun tuinhuizen in grote of kleine Oost-Europese fabrieken maken. Houten constructies van minder kwalitatief basismateriaal worden daar nagemaakt en hiervoor wordt een lagere prijs verrekend. Maar na enkele jaren betaal je hier wel gegarandeerd de rekening voor.

Een gouden tip: vraag bij de aankoop van een tuinhuis steeds naar het authenticiteitscertificaat. Zo ben je zeker dat je tuinhuis wel degelijk met kwalitatief materiaal is gebouwd en nog tientallen jaren meegaat.

De blokhutten van Chalet Center dragen allemaal het PEFC-label en worden nog steeds allemaal geproduceerd in onze fabriek in het Oost-Vlaamse Elversele. Met dit certificaat bent u er zeker van dat het hout afkomstig is van duurzaam beheerde en gecertificeerde bossen. Zo is Chalet Center werkelijk dé referentie geworden in Vlaanderen voor wat kwalitatieve houten tuinconstructies betreft.

Wist je trouwens dat sommige gemeentes premies geven voor het plaatsen van een tuinhuis met het PEFC-label? Zeker de moeite waard dus om even te bekijken.

 
© copyright | Privacy statement | Cookie beleid | Algemene voorwaarden | Login