Uw gezondheid verdient houten sauna

Chalet Center is de specialist voor de ideale houten sauna zodat men optimaal kan genieten van de sauna luxe. Vurenhout  is uitermate geschikt als sauna hout omdat het een sterke isolerende eigenschap heeft wat natuurlijk ideaal is voor een houten sauna. Ons vurenhout is tevens PEFC gecertificeerd en wordt geleverd volgens de NEN- normen. Van de kwaliteit bent u dus verzekerd. 

Vooraleer het sauna hout verzaagd wordt (op maat voor de design sauna) is het natuurlijk gedroogd. Op deze manier zorgt sauna hout voor de lange levensduur van de houten sauna.

Welk sauna hout wordt er gebruikt voor uw houten sauna?

Het sauna hout voor de banken van de houten sauna is Abachi omdat dit hout geen kwasten heeft en er dusdanig geen hars kan vrijkomen. Voor sauna banken hebt u dus speciale houtsoorten zoals Abachi nodig. Vurenhout is ideaal voor de basisconstructies maar omdat vurenhout hars afgeeft, mag het dus idealiter niet gebruikt worden voor banken, rugleuningen en hoofdsteunen.

Voor het sauna hout kiezen wij een dikte van 45 mm voor een optimaal warmtegevoel in de houten sauna. De 45 mm massieve vurenhouten balken waaruit uw houten sauna is opgetrokken geven dus een massief gevoel van stevigheid, volledig in de lijn van de echte Finse sauna’s. Onze sauna’s zijn trouwens ook opgetrokken uit hout wat deels afkomstig is uit de Finse bossen. De Grandcasa sauna’s brengen het Scandinavische gevoel bij u thuis. Voor een zwemvijver en zwembad in uw tuin moet u echter zelf zorgen.

Zowel voor een luxe sauna als een design sauna wordt hetzelfde sauna hout gebruikt. Bij goed onderhoud van de houten sauna kan men tientallen jaren genieten van de sauna luxe. Voor meer info bent u steeds welkom in één van onze filialen.