Filter

Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Kruisem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem, Gembloux, Quaregnon.

Onze vestigingen

Blokhutbouw

Oorspronkelijk komt blokhutbouw overgewaaid uit de architectuur van bosrijke gebieden zoals Zweden, Finland, Noorwegen en Rusland waar blokhutbouw één van de meest voorkomende bouwmethodes was doordat er in die gebieden van nature veel rechte en hoge naaldbomen groeien. Een blokhutconstructie is eenvoudig te plaatsen en is opgebouwd uit massiev... Lees meer

Oorspronkelijk komt blokhutbouw overgewaaid uit de architectuur van bosrijke gebieden zoals Zweden, Finland, Noorwegen en Rusland waar blokhutbouw één van de meest voorkomende bouwmethodes was doordat er in die gebieden van nature veel rechte en hoge naaldbomen groeien.

Een blokhutconstructie is eenvoudig te plaatsen en is opgebouwd uit massieve, houten balken die horizontaal geschrankt worden. Deze bouwmethode heet daarom ook wel houtmassiefbouw of stapelbouw.

De hoeken passen mooi in elkaar door gefreesde uitsparingen en worden ook wel hoekverbindingen genoemd. Hierbij kan men kiezen voor rechte of afgeronde hoekverbindingen. Een ander voordeel aan werken met blokhutten is dat de houten massieve wanden een vrij goede warmte-isolatie bieden.

© copyright | Privacy statement | Cookie beleid | Algemene voorwaarden | Login |