Vanuit uw land kunnen geen nieuwe bestellingen worden geplaatst. Undefined

Ideeën voor je buitenzwembad
Ideeën voor je buitenzwembad

Haal meer uit je zwembad met de tips van Chalet Center.

Ben jij een van die gelukkigen met een buitenzwembad? Fantastisch! De zomer komt eraan en het kwik kruipt stilletjes aan naar boven. Over een paar weken mag je je zwembad dus weer zomerklaar maken, zodat je weer heerlijk kan relaxen naast het zwembad en je kan verkoelen in het zwembad tijdens de zomermaanden. Maar haal jij alles uit je zwembad in je tuin om er optimaal van te kunnen genieten? We zetten enkele leuke ideeën op een rijtje voor jou!

poolhouse buitenzwembad

1. Zwembadverlichting als tuinverlichting en handig tijdens een nachtelijke duik

Niets geeft ’s avonds meer sfeer aan je tuin dan de blauwe schemering van je verlichte zwembad. Denk niet meteen alleen aan onderwaterlampen, maar je kan zoveel meer kanten op. Verlichting rondom het zwembad of verlichting met verrassende kleuraccenten geven ook erg veel sfeer aan je zwembad. Bovendien is zwembadverlichting erg handig als je laat op de avond nog een aantal baantjes wil trekken. Naast deze “synthetische” verlichting, kan je ook denken aan meer natuurlijke verlichting, denk aan fakkels rondom je zwembad of plaats op een zwoele zomeravond drijvende kaarsen in je zwembad voor extra romantiek in je tuin!

2. Een poolhouse, onmisbaar voor je zwembad

Een zwembad zonder poolhouse is zoals een tuin zonder gras, dat is geen echt zwembad dus. Naast de vele functionaliteiten die een poolhouse met zich meebrengt, zoals het opbergen van tuinmeubelen en zwembad accessoires, kan je je poolhouse kopen met een gezellige lounge. Zo kun je er in alle sereniteit zonnebaden of gezellig aperitieven met vrienden en familie. Ga nog een stap verder en installeer een buitensauna of buitenkeuken in jouw poolhouse, om het hele jaar door te kunnen genieten van jouw poolhouse.

3. Muziekinstallatie voor de perfecte poolparty

Voor een echt vakantiegevoel installeer je boxen rondom je zwembad of in je poolhouse. Op deze manier creëer je nog extra sfeer rond je zwembad. Zet je favoriete deuntje op tijdens het zonnebaden voor het extra wellnessgevoel, of draai de beste dans-muziek tijdens je poolparty. Eén ding is zeker: een muziekinstallatie aan het zwembad is een meerwaarde.

4. Gebruik je zwembad het hele jaar door met een buitensauna

Wie investeert in een buitenzwembad, wil hier het liefst zoveel mogelijk van genieten. In de zomer zorgt een zwembad voor ontspanning en afkoeling. Maar wat als de winter voor de deur staat? Door je zwembad te verwarmen, zet je de seizoenen buitenspel maar dit is natuurlijk ook een kostelijke affaire. Wat je nog kan doen is een mooie buitensauna laten plaatsen naast je zwembad! Op die manier kan je zelfs in putje winter genieten van je zwembad. Als je in een sauna van 90 graden hebt gezeten, is een verkoelende duik in water van 14 graden zelfs heerlijk en daarenboven is dit nog een super gezond!