Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Zingem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem.

Onze vestigingen

Is een prefab chalet het meest interessante bouwsysteem?

Het grote voordeel van een prefab chalet laten bouwen, is dat er weinig tijd in beslag genomen wordt. Het pakket bestaat immers uit verschillende voorgefabriceerde onderdelen. De chalet is daardoor eenvoudig en snel te plaatsen op bijna elke gewenste plaats.  Lees meer

Blokhutten

Kiest u voor een prefab chalet of gaat u bijvoorbeeld voor houtstapelbouw? Beiden zijn vanzelfsprekend in hout. Zij kunnen beiden zowel in de zomer als in de winter bewoonbaar zijn. Beiden kunnen zij voorzien worden van alle dagelijkse comfort, eigen aan traditionele woningbouw.

Prefab chalets hebben als grote voordeel dat zij zeer vlug kunnen geplaatst worden. Immers alle onderdelen zijn voorgemonteerd. Deze prefabricage heeft echter ook een nadeel. De onderscheiden onderdelen zijn vaak in paneelvorm en dus niet massief. Uw constructie zal dus veel minder stevig zijn dan bij blokhutbouw.

Een prefab chalet is niet op maat

Bovendien is het ook zo dat u wat betreft prefab chalets heel erg beperkt bent qua afmetingen. Alle onderdelen worden immers per afmeting voorgefabriceerd en daarna gestockeerd, wachtend op een koper of een bestelling. Het is vaak onmogelijk om af te wijken van de standaard afmetingen. Op deze manier is er dus geen sprake van echt maatwerk. U kunt dus nooit een prefab chalet exact modelleren volgens uw wensen.

Een prefab chalet heeft trouwens ook veel minder uitstraling dan de traditionele Scandinavische blokhut, bij dewelke u werkelijk dat unieke berggevoel krijgt. Zeg maar befaamde nordic fever. Om al deze redenen zijn wij dus geen voorstander van prefab chalets, maar gaan wij al bijna 35 jaar voor houtstapelbouw en dit zowel voor wat betreft tuinhuizen, poolhouses en vakantiehuizen.

© copyright | disclaimer | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie | online marketing: OMC