Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Zingem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem.

Onze vestigingen

Op zoek naar een kunstof tuinhuis?

Tuinhuizen in kunststof bieden u bergingsruimte voor gereedschap, tuinmeubelen, speelgoed... Deze kunststof tuinhuisjes zijn licht en zeer gemakkelijk te monteren. Een kunststof tuinhuis kan echter niet echt als volwaardig tuinhuis gebruikt worden. Tuinhuisjes in kunststof zijn goed om te gebruiken als kleine stapelplaats, maar zijn beperkt in mogelijkheden om degelijke tuinhuizen te ontwerpen. Lees meer

Tuinhuizen

Een kunststof tuinhuis is ook zeer onderhevig aan weersomstandigheden. Het zal snel verkleuren omdat kunststof niet UV bestendig is. Een tuinhuis in kunststof kan nooit vergeleken worden met een houten constructie. De voordelen van kunststof tuinhuizen kunnen ook niet op tegen de voordelen van houten tuinhuizen. Door de manier waarop de constructie gemaakt wordt is een houten tuinhuis ook veel steviger en robuuster dan een kunststof tuinhuisje.

Een kunststof tuinhuis is ook milieuvriendelijk

Een kunststof tuinhuis is 100 % recycleerbaar en dus milieuvriendelijk. Vanzelfsprekend is het geen natuurlijk materiaal. Tuinhuizen kunststof gaat dus toch altijd ergens de natuur bezwaren. Een kunstof tuinhuis(je) is wel een goedkope oplossing om extra bergruimte te creëren. Meestal is tuinhuis kunststof gemaakt van polipyleen. Dit is een restproduct van de olie industrie.

Sommigen argumenteren dat dit milieuvriendelijk is, dat er geen boom voor gekapt werd. Dit is echter een tikkeltje kort door de bocht. Oliewinning is één van de meest natuuronvriendelijke processen op onze aardbol. Tuinhuisjes kunststof in polipyleen kan dus bezwaarlijk als milieuvriendelijk worden bestempeld.

Wenst u een houten tuinhuis, PEFC gecertificeerd? Neem dan nu contact op met Chalet Center of neem een kijkje op onze website.

© copyright | disclaimer | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie | online marketing: OMC