Bent u op zoek naar een ceder tuinhuis?

Een ceder tuinhuis oogt mooi en is van oerdegelijk hout vervaardigd. Ceder tuinhuizen zijn echter niet meer betaalbaar. Het is ook niet nodig om een tuinhuis volledig uit deze dure houtsoort te vervaardigen, een andere houtsoort zal de stevigheid van uw tuinhuis niet verminderen. Dat cederhout uw tuinhuis steviger maakt is een misverstand dat uit de wereld geholpen moet worden. 

Ceder geeft natuurlijk wel een knappe look aan uw tuinhuis. Cederhout kan dus wel gebruikt worden om een constructie in bijvoorbeeld vurenhout te verfraaien.

Zijn ceder tuinhuizen de moeite waard ?

Zoals reeds eerder vermeld is ceder een kwalitatieve houtsoort. Echter een ceder tuinhuis is vooreerst peperduur. Maar dit is niet alles. Een ceder tuinhuis is steeds gefabriceerd volgens het paneelsysteem. Dit wil zeggen dat het cederhout op een vurenhouten frame is vastgemaakt. De cederplanken zijn bovendien flinterdun , 12 à 16 mm, wat natuurlijk ook de stevigheid van de constructie niet ten goede komt. Ook naar thermische -en geluidsisolatie stelt een ceder tuinhuis dus niks voor. Bovendien is het esthetisch karakter langs de binnenzijde van de ceder tuinhuizen te verwaarlozen. Wat een verschil met de massieve natuurlijke look van kwaliteits vurenhout.

Er is nog een belangrijk nadeel : de dakconstructie. De zijpanelen, geproduceerd met flinterdunne ceder planken is immers niet stevig genoeg om ook stevige dakbalken te dragen. De dakbalken bij ceder tuinhuizen zijn dan ook vaak zeer dun en dus niet zwaar genoeg. Hierdoor is er kans dat uw dak van uw ceder tuinhuis gaat doorhangen. Bovendien kan er ook waterinsijpeling optreden doorheen de ceder panelen. Uw kiest welk soort tuinhuis. Cederhout is voor de rest best wel kwalitatief.

Meer info over tuinhuizen over Noord Europees vurenhout vindt u op onze website of in één van onze filialen.