Trend: van klassiek tuinhuis naar exclusieve tuinkamer
Trend: van klassiek tuinhuis naar exclusieve tuinkamer

Terug naar overzicht

Een evolutie die al langer merkbaar is in de tuinconstructiesector: steeds meer mensen willen hun tuinhuis inzetten voor méér dan enkel stockage van tuinmaterialen. Een tuinhuis de dag van vandaag moet multifunctioneel zijn en krijgt meerdere doelen toebedeeld. Naast stockage willen mensen vandaag de dag ook kunnen genieten van hun tuinhuis, op verschillende manieren. Het wordt als het ware een buitenwoonkamer.

Maak je van je tuinhuis een buitenwoonkamer of tuinkamer, dan zijn daar natuurlijk wel wat voorwaarden aan gekoppeld. Je wil een zeker minimum aan comfort hebben, maar ook de look & feel van je tuinhuis wordt dan belangrijker. Zo zien we de laatste jaren een toename in tuinkantoren, maar ook algemener consumenten die het hele jaar door willen kunnen genieten van hun tuinkamer. Er zijn talloze creatieve invullingen die je je tuinconstructie kan geven, de mogelijkheden zijn legio!

De trend om van een klassiek tuinhuis te evolueren naar een meer exclusieve tuinkamer, heeft een aantal gevolgen voor keuzes in de constructies. Enkele op een rij gezet:

> Design & uitstraling

Design doet er meer toe dan vroeger. Back in the day, toen een tuinhuis vooral functioneel moest zijn, deed het uitzicht er minder toe. Tegenwoordig is het gangbaar dat je tuinconstructie past bij je buitenruimte, dat het een harmonieus geheel vormt met de omgeving. Zo draagt het niet alleen bij aan de uitstraling van je woning, maar ook aan je tuinbeleving in z’n geheel. Tuinhuizen kunnen vandaag ook effectief een minimalistische, strakke look hebben waardoor ze naadloos aansluiten bij heel veel hedendaagse bouwstijlen.

> Superieure kwaliteit

Het gebruik van hoogwaardige materialen is cruciaal voor hedendaags tuinhuiscomfort. Moderne tuinconstructies bestaan niet enkel meer uit hout. Ze beschikken over aluminium ramen en deuren, strakke glaspartijen, hebben kwalitatieve isolatie en een premium dakbedekking. Die combinatie van die materialen geeft de tuinconstructies van vandaag een moderne, kwaliteitsvolle uitstraling. Bijna huiselijk zelfs! Doordat je bijna eindeloos kunt combineren, wordt je constructie ook unieker. Je kan je tuinhuis volledig personaliseren en afstemmen op je bestaande woning en je omliggende buitenruimte.

> Duurzaam & milieuvriendelijk

Moderne consumenten zijn steeds vaker bereid een meerprijs te betalen voor duurzame producten. Het vooruitzicht langer te kunnen genieten van je gemaakte investering, maakt duurzame tuinhuizen aantrekkelijk. Doordat Chalet Center werkt met thermowood en kwalitatieve afwerkingsmaterialen, zijn onze constructies zeer duurzaam.

> Onderhoudsvrij

Naast uitstraling & look hechten we vandaag de dag ook belang aan onderhoudsnood van onze investeringen. Gelukkig speelt daar de technologische vooruitgang in ons voordeel. Door gebruik te maken van onderhousvrije materialen als Rockpanel platen en zwart gecoat thermowood hoef je je bij deze moderne constructies niet teveel zorgen te maken over onderhoud. Moderne tuinhuizen zijn in al hun uitvoeringen in het beste geval helemaal onderhoudsvrij.


Nieuw: moderne state-of-the-art tuinconstructies

Gloednieuw in het aanbod van Chalet Center: de nieuwe collecties van Deco Design. 3 nieuwe lijnen, elk met hun specifieke afwerking, maar allen volgens de moderne normen en verwachtingen van veeleisende klanten. De collecties bevatten hedendaagse modellen met een voortuitstrevende uitstraling en plat dak.

Existance
combineert thermisch behandeld naaldhout met authentiek barnwood, dat tot wel 150 jaar oud kan zijn. Oud & nieuw gecombineerd, dat levert een buitengewoon pareltje op om je buitenruimte sfeer te geven.Met een model uit de Taito Kuro lijn kies je voor een constructie die behandeld werd met zwarte coating voor een unieke, modernistische look. Binnen de klassevolle tuingebouwen in deze lijn kan je spelen met contrasten tussen materialen én kleuren.Hou je eerder van wit? Dan vind je je gading in de Materia lijn, waar rockpanel basaltplaten in gebroken wit worden gebruikt voor een trendy uitstraling. Met industriële accenten creëert deze gedurfde combinatie een leuk contrast.


Alle modellen worden geconstrueerd met kwaliteitsvolle aluminium ramen en deuren die perfect water- en winddicht zijn. Je akoestiek wordt ook perfect gecontroleerd door het hoogwaardig isolatieglas dat gebruikt wordt.

Wil je meer weten over de verschillende lijnen? Ontdek alle informatie en modellen in de Deco Design brochure, scrol door het Deco Design gamma in de websop of kom eens langs in een van onze showrooms

 
© copyright | Privacy statement | Cookie beleid | Algemene voorwaarden | Login |