365 dagen lang genieten van je tuinconstructie
365 dagen lang genieten van je tuinconstructie

Terug naar overzicht

Plaats je een tuinhuis, dan doe je een investering. En dan wil je daar het maximale uithalen. Voor een optimaal rendement, kies je best voor een tuinhuis of blokhut dat je 365 dagen per jaar kan benutten.

De functie van een tuinhuis is het laatste decennium veranderd. Vroeger was stockage de enige functionaliteit. Tegenwoordig gaat het meer om genieten, je buitenruimte optimaal benutten en extra leefruimte creëren. Je tuinconstructie opwaarderen zit dan ook in de lift! De laatste jaren werden tuinhuisconstructies ook alsmaar kwalitatiever, steviger en groeiden de diversiteit en mogelijkheden. Zo kwamen onder andere een tuinhuis als relaxruimte, het tuinkantoor, de tuinoase en andere toepassingen op als trend. En de meest recente ontwikkeling zorgt ervoor dat je 4 seizoen lang kan profiteren van je tuinconstructie. De kou zal je niet langer tegenhouden om extra van je tuin te genieten, want de nieuwste revolutie in de sector is een tuinhuis met echte woningkwaliteiten! Ontdek ons assortiment blokhutten met aluminium ramen en deuren en richt je tuinhuis in met de kwaliteit van een échte woning!

365 dagen lang genieten, hoe dan?

Waar let je op, wanneer je wil investeren in een tuinhuis dat je het hele jaar door kan benutten?

1. Wind- en waterdicht

Kies voor kwaliteit, dat is een basisvereiste om je tuinhuis bestand te maken voor het Belgische weer. Even wat technischer: de blokhutten van Chalet Center zijn er met een plat dak of zadeldak. Kies je voor een zadeldak, dan worden kwalitatieve shingles dakpansgewijs op je dak gelegd. Liever een plat dak? Dat wordt afgewerkt met superelastische EPDM (dakbedekkingsmateriaal). Als derde optie kan je ook gaan voor metalen dakprofielen. Elke optie wordt nauwkeurig afgewerkt om 100% waterdicht te zijn. Bespreek met de constructeur of leverancier zeker de kwaliteit van alle verschillende materialen.

2. Extra isolatie

Afhankelijk van de bestemming van je tuinconstructie, kan je optioneel kiezen voor extra dak- en/of vloerisolatie. Overweeg die optie wanneer je je tuinhuis inricht als tuinkantoor, praktijkruimte of leefruimte. Daarmee hou je de kou nog iets beter buiten in de winter. En de hitte in de zomermaanden. De constructies van Chalet Center in de Industrial Line, zijn gemaakt uit massief hout van 45 of zelfs 56 mm dik. Muurisolatie is hier dus overbodig. Vind je je gading meer in de Deco Design collectie? Dan kan je perfect de spouw isoleren, want deze gebouwen worden, in tegenstelling tot onze andere modellen, in houtskelet opgetrokken.

3. Wanneer het maanlicht niet voldoet

Wil je je ruimte in de tuin ook gebruiken nadat de zon ondergegaan is of in de vroege ochtenduren in de winter? Dan voorzie je best een elektriciteitsaansluiting zodat je met aangepaste verlichting de juiste sfeer kan oproepen.

4. Grote glaspartijen

Om het zicht op je tuin te vergroten, zijn veel tuinhuizen voorzien van grote raampartijen om het buitengevoel helemaal binnen te trekken. Wist je dat een lichtstraat ook kan, in je plat dak? De koepel gemaakt uit veiligheidsglas is ook bestand tegen het ietwat extremer weer van de laatste jaren. Ook over lekken hoef je je geen zorgen te maken: de koepel wordt machinaal en nauwkeurig ingewerkt in de dakbedekking. Vensters in je tuinconstructie bestaan allemaal uit isolatieglas. De voordelen? Deze vorm van dubbel glas gaat warmteverlies tegen, vermindert de koudezone aan de ramen, isoleert beter het geluid en verlaagt je stookkost in de koudste maanden.

5. Extra cosy

Ondanks een degelijke isolatie, kan je in de winter toch nog nood hebben aan wat extra warmte en gezelligheid. Denk daarom vooraf na over eventuele extra bijverwarming. Dat kan elektrisch of met een gas- of houtkachel bijvoorbeeld – die laatste enkel wanneer je ook een schoorsteen voorziet.

6. Ventileren voor een langere levensduur

Een kwaliteitsvolle constructie in hout is best voorzien van ventilatie. Daarmee verleng je de levensduur van je volledige constructie. Chalet Center voorziet in al zijn constructies ventilatieroosters die met insectengaas bedekt worden om ongewenste bezoekers buiten te houden.

7. Buiten? Of binnen? Of buiten?

In de Industrial Line zijn naast volledig gesloten gebouwen ook deels gesloten bokhutten opgenomen. Zo heb je de vrijheid om te kiezen voor een model met loungegedeelte, die al dan niet volledig afgesloten kan worden met glaswanden of deels open blijft.De Industrial Line: kwalitatief & stijlvol

De naam van deze lijn referereert naar de industriële, loft-achtige stijl, waarbij elegante aluminium ramen en deuren gecombineerd worden met een ruw, industrieel interieur. De tuinhuisvariant combineert kwaliteitsvol, massief hout met strakke aluminium ramen en deuren. De look van deze houten bijgebouwen leunt meer aan tegen een woning dan dat van een tuinhuis. Een bijgebouw uit de Industrial Line is uitermate geschikt voor een luxueuze leefruimte in je tuin, een gastenverblijf, een tuinkantoor, een relaxruimte in het groen, een poolhouse en nog zo veel meer! Chalet Center is voorloper in de productie van dit moderne type tuinconstructies en heeft tonnen ervaring in de plaatsing van blokhutten. Ontdek alle beschikbare Industrial Line modellen hier, maar weet dat ook een constructie op maat mogelijk is. Alle modellen kunnen aangepast worden om perfect aan te sluiten bij jouw noden. 

Spotte je een model dat perfect matcht met jouw tuin, stijl en woning? Maak een afspraak in één van onze verkooppunten en we bespreken met plezier je plannen.

 
© copyright | Privacy statement | Cookie beleid | Algemene voorwaarden | Login |