Tips voor een uitnodigende tuin
Tips voor een uitnodigende tuin

Terug naar overzicht

Een mooie, sfeervolle tuin, we dromen er allemaal van. Maar hoe geef je nu echt karakter en de juiste sfeer aan je tuin? Het plaatsen van een blokhut met karakter doet al veel, maar je kan uiteraard nog veel meer doen om leven in je tuin te brengen. Door middel van de juiste decoratie, verlichting, keuzemateriaal en stijlen kom je al heel erg ver.

Keuze van materialen

Het zitgedeelte van je tuin is het belangrijkste deel, of dit nu midden in de tuin is of onder je halfopen blokhut. Wanneer je een zitgedeelte in je tuin wil creëren raden wij jeaan om gebruik te maken van natuurlijk materialen die in het decor en de stijl van jouw tuin passen. Daarom is het gebruik van een moderne lounge set een goed idee als je bijvoorbeeld ook een modern tuinhuis hebt staan. Dit creëert rust in je tuin en geeft een sereen gevoel. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat je een soort "buitenwoonkamer" creëert. Op deze manier ga je je heerlijk op je gemak voelen wanneer u je je in je tuin vertoeft.

Wanneer je kiest voor een loungehoek is het ook een leuk idee om hier omheen een aantal planten te plaatsen. Hierdoor creëer je nog meer het gevoel van een buitenwoonkamer.


Sfeerverlichting

Bij sfeerverlichting gaat het niet meteen om de lamp zelf, het armatuur, maar eerder om de verlichting. Bij sfeerverlichting wil je eigenlijk de mooiste hoeken van je tuin bij valavond en zelfs ‘s nachts in de kijker zetten. Dit kan in de vorm van spots of schijnwerpers die je dan plaats bij of richt op de mooiste delen van je tuin. Op deze manier creëer je een unieke belevenis in de tuin.

Dé 5 tuin Must-Haves

Er is tegenwoordig zoveel (online) tuindecoratie beschikbaar dat je het bos doorheen de bomen niet meer kunt zien. Daarom geven we je onze top 5 van decoratieve ideeën die onmisbaar zijn in je tuin tijdens de lente:

vuurkorf van Chalet Center

 

1)      De vuurkorf doet het erg goed. Deze  heeft ten eerste een sfeervolle uitstraling en zelfs wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt. Een ander leuk voordeel is dat je tot in de late zomeruurtjes 's avonds lekker in de tuin kan vertoeven zonder dat je kou zult vatten. Wel moet je goed letten op het ontwerp en het type van de vuurkorf. Sommige korven geven namelijk een hoop rommel en dat is natuurlijk niet ideaal.

 

2)      Tuinbeelden zijn de laatste jaren mateloos populair geworden. Dit komt doordat je het beeld maar één keer hoeft te plaatsen en er hierna geen omkijken meer naar nodig is. Het creëert de nodige sfeer en het is ook nog eens onderhoudsvrij.

 

3)      Hangplanten geven ook die extra touch aan je tuin. Je tuin staat al vol met planten en bloemen, maar kan je ook nog hangplanten aan bijvoorbeeld je tuinhuis hangen. Dat geeft net dat beetje extra.

hangplant aan tuinhuis van chalet center


magnolia boom

4)      De Magnolia boom. Deze prachtige boom geeft karakter aan iedere tuin en is gemakkelijk in onderhoud aangezien je deze niet moet snoeien. je kan kiezen voor een roze, dieprode of witte magnoliaboom. Een prachtige eye-catcher die je tuin helemaal doet opleven.

 

 

 

 

5)      Vlinderpotten, vogelbakjes, vogelhuisjes, vetbollen: alles om vogels of vlinders in je tuin te krijgen. Deze fladderende diertjes zijn namelijk een meerwaarde voor je tuin. Ze zijn niet alleen leuk om naar te kijken, ze brengen letterlijk leven in je tuin! Deze zijn ook te verkrijgen bij Chalet Center.

vogelhuis van Chalet Center

 
© copyright | Privacy statement | Cookie beleid | Algemene voorwaarden | Login |