Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Zingem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem.

Onze vestigingen

Biedt een geïmpregneerd tuinhuis een betere bescherming ?

U zoekt een tuinhuis. Geïmpregneerd of blank? Geïmpregneerde tuinhuisjes worden bij Chalet Center steeds vervaardigd uit duurzaam Noord Europees vurenhout, PEFC-gecertificeerd. Er is een belangrijk onderscheid tussen grenen en vurenhout.  Lees meer

Tuinhuizen

Grenen of vuren?

Grenen is eigenlijk sparrenhout. Het wordt ook wel eens omschreven als “rode den”. Vuren is dennenhout en wordt ook wel eens witte den genoemd. Tussen beiden is een fundamenteel verschil.

Grenen is namelijk sponsig van structuur, minder vast. Hierdoor kunnen vocht, vuil, ongedierte en micro organismen zich gemakkelijk een toegang verschaffen tot het hout. De duurzaamheid is dan ook vrij laag. Om hieraan te verhelpen wordt grenen steeds geïmpregneerd. Tuinhuisjes uit grenen worden dus enkel gegroend aangeboden.

Echt vurenhout is veel steviger, harder van structuur. Micro-organismen, vuil enzovoorts kan niet zomaar doordringen in het hout. Hierdoor is vurenhout veel duurzamer en hoeft het niet te worden geïmpregneerd. Een vuren tuinhuis geïmpregneerd aanbieden is dan ook eerder een supplementaire, niet noodzakelijke behandeling. Vurenhout, geïmpregneerd of niet, is trouwens steeds heel wat duurzamer dan al dan niet geïmpregneerd grenen.

Geïmpregneerde tuinhuisjes, kwaliteit komt eerst

U wilt een tuinhuis geïmpregneerd hebben? Informeer u dan vooreerst naar de houtsoort. Het helpt natuurlijk indien men u certificaten aanbiedt die de oorsprong van het hout bevestigen.

Chalet Center werkt enkel met vurenhout en kan u daardoor dus ook de beste kwaliteit van tuinhuizen aanbieden. Voor geïmpregneerde tuinhuisjes hebben we trouwens een apart merk: Den Buizerd. Ook dit merk wordt echter geproduceerd met het veel kwalitatievere vurenhout. Ga dus voor duurzaamheid en kies voor Chalet Center.

Ontdek de geïmpregneerde tuinhuisjes op onze website of in één van onze filialen. 

© copyright | disclaimer | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie | online marketing: OMC