Tuinhuis beitsen op een duurzame manier

Wilt u op termijn een mooi tuinhuis, dan moet u het regelmatig beschermen tegen uv-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind. U kan een tuinhuis beitsen of u kan een tuinhuis impregneren. Het is zo dat de houtcellen aan de oppervlakte af sterven waardoor het hout vergrijst. Het hout wordt tevens minder soepel doordat de natuurlijke oliën verdampen. 

Beschermen gebeurt dus vooreerst door de juiste beits voor tuinhuis te kiezen. Hoe meer lagen beits u aanbrengt, hoe meer bescherming maar ook hoe meer het hout zijn natuurlijk aspect verliest. De standaard tuinhuis beitsen hebben als nadeel dat u de behandeling elk jaar moet herhalen.

Hoe een tuinhuis beitsen?

Wat moet u eerst en vooral doen wanneer u begint te beitsen? Tuinhuis, blokhut, speeltuig, het doet er niet toe, eerst en vooral gaat u het tuinhuis licht moeten afschuren. Daarna roert u de beits voor tuinhuis goed om en brengt u de beits in een royale laag aan met behulp van een platte kwast. Tussen de verschillende lagen tuinhuis beitsen, laat u best 3 à 6 uren drogen alvorens een nieuwe laag aan te brengen. Als u een nieuw tuinhuis wilt beitsen dan moet u toch wel rekening houden met minimum 3 lagen. Welke tuinhuis beitsen u ook kiest, indien de beits voor tuinhuis goed is aangebracht dan zal deze niet afbladderen. U moet er wel voor zorgen dat er voldoende ventilatie is.

Een tuinhuis impregneren is natuurlijk een volledig ander proces. U moet er wel van uitgaan dat het impregneren van uw tuinhuis niet uitsluit van later onderhoud.

In de categorie kwalitatieve tuinhuis beitsen kunnen we u zeker onze Super protect voorstellen. Dit is een kwalitatieve beits voor tuinhuis die beschermt tegen verblauwing, die tevens waterafstotend is en niet afbladdert. De Super Protect is eveneens geurarm.

Voor meer informatie bent u steeds welkom in één van onze filialen of op onze website.