Een eigentijdse metalen prieel

Een metalen prieel kan u in verschillende vormen krijgen. Rechthoekige, vierkante of ronde prielen zijn mogelijk. Door middel van het optimale gebruik van kleuren kan het metalen prieel een klassiek of een modern prieel worden. Verankering is natuurlijk super belangrijk bij een pergola . Metaal geeft deze constructies een authentiek karakter. 

Veelal wordt pergola metaal gepoedercoat. Dit is een principe waarbij negatief en positief geladen poeder op de structuur wordt gespoten. Prieel metaal wordt natuurlijk hier en daar aan elkaar gelast. De lasplaatsen zijn zo gekozen dat het pergola metaal niet kan scheeftrekken. In een latere fase van het proces van poedercoaten wordt ook een smeltproces toegepast. Het pergola metaal wordt gesmolten bij zo’n 140°C en vormt zo een dikke krasvaste laag. Na afkoeling kan het prieel metaal onmiddellijk verpakt worden.

Een Deco-design tuinprieel

Metaal of niet, bij dit merk kunt u steeds terecht voor een kwalitatieve pergola. Metaal afwerking geeft de constructies een moderne look. Dit merk biedt een uitgebreid gamma aan pergola’s en prielen. Een volledig metalen prieel wordt echter niet aangeboden. Als hout specialist blijven wij vanzelfsprekend bij onze core business.

Canvas of dakbedekking

Een metalen prieel kan worden overdekt met een zeil, beschikbaar in verschillende kleuren. Of u kunt kiezen voor transparante acrylaatplaten. Eventueel bijkomende behandeling is het galvaniseren. Hierdoor wordt het pergola metaal roestvrij gemaakt. Het meest natuurlijke is vanzelfsprekend een houten constructie.

Chalet Center is een houtspecialist. Veel metalen priëlen zult u dus bij ons niet vinden, wij zweren bij hout. Ontdek onze prielen op onze website of in één van onze filialen.