Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Kruisem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem.

Onze vestigingen

Deco Design

Ontdek het nieuwe Deco DeDeco design Poussin Chalet Centersign gamma van Chalet Center. Deco design staat garant voor houten bijgebouwen in superieure kwaliteit vervaardigd met uiterst hoogwaardige materialen volgens het houtskelet bouwprincipe.

Dankzij onze ruime expertise en samenwerking met het Top Cottage design team, biedt Deco design een antwoord op uw zoektocht naar poolhouses, tuinbergingen, veranda’s en overkappingen die volledig kunnen worden afgestemd op uw persoonlijke voorkeur.

Met onze Future lijn stellen we u een aantal strakke, hedendaagse constructies voor waarbij de combinatie van thermowood en barnwoord een unieke beleving creëert. Het moderne, vaak minimalistische karakter van deze constructies sluit mooi aan bij de hedendaagse, moderne bouwstijlen.

Lanceringsactie: tot € 1000 korting bij aankoop van een Deco design constructie van € 5000 of meer!

Lanceringsactie tot 1000 euro Deco design Chalet Center

Hierbij kan u kiezen voor een uitvoering in Thermowood (thermisch naaldhout) of Barnwood:

Thermowood

thermowood

Thermowood wordt verkregen door naaldhout thermisch te verwarmen tot minimaal 215 °C. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van stoom zodat het hout geen scheuren of barsten vertoont. Hierdoor krijgt het hout een typische rookgeur en een aantrekkelijke warme kleur die na een tijdje mooi en egaal vergrijst.

Na deze behandeling is thermowood te vergelijken met tropisch hout klasse I. Het hout is zeer vormvast met een sterk verhoogde duurzaamheid en resistentie tegen vocht. Thermowood is bestand tegen insecten zoals boktorren, houtwormkevers en spinthoutkevers. Daardoor is het hout uitermate geschikt voor buitentoepassingen.

De buitenste wanddelen zijn 26 x 132 cm met ribben van 60 mm. De planchetten hebben een afmeting van 17 x 131 mm.

Barnwood 

barnwoodBarnwood is een unieke en rustieke houtbekleding die vervaardigd wordt uit naaldhout van ruim 200 jaar oud. Door het zorgvuldig slopen van grote, houten schuren “barns” uit de 19de eeuw wordt barnwood verkregen.

Dit leunt mooi aan bij het “cradle-to-cradle”-principe waarin het hout dienst doet in een nieuwe toepassing waardoor een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen ontstaat. Dit authentiek verweerd hout is 20 à 30 mm dik met een breedte die varieert tussen 10 à 25 cm.

© copyright | Privacy statement | Cookie beleid | Algemene voorwaarden | Login