Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Kruisem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem.

Onze vestigingen

FAQ

Hoe moet ik mijn tuinhuis onderhouden?

Alle eigenaars van tuinhuisjes ontkomen er helaas niet aan: onderhoud. Een houten bouwwerk heeft dat per definitie nodig. Hout is namelijk een natuurproduct dat gevoelig is voor vochtigheid en nooit 100% waterdicht is. Door vocht ontstaan schimmels die houtrot veroorzaken, met als gevolg dat de kracht van het hout drastisch vermindert.  Het afkitten na de schilderwerken en het gebruiken van waterkeringsfolie om opstijgend vocht uit de beton te beperken, kan noodzakelijk zijn.

De keerzijde aan het charmante karakter van alle houtconstructies is het ergonomisch werken van het hout onder invloed van weersomstandigheden. Hout zal in de eerste levensjaren krimpen en opnieuw uitzetten waardoor tijdelijke spleten kunnen ontstaan. Een eenvoudige bijregeling, die door de klant makkelijk zelf uit te voeren is, kan zich voordoen. Alle deuren beschikken over regelbare scharnieren.

Het is dus erg belangrijk om het hout actief te beschermen tegen vocht. Doet u dat goed, dan kan dat de levensduur van uw bouwwerk meer dan verdubbelen. Chalet Center beveelt u aan om na de opbouw al het hout te behandelen met Super Primer (een poriën vullende primer) die de nodige bescherming zal geven tegen houtrot, schimmels, enz. Dit zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde.

Daarna hebt u de keuze uit beits (Super Protect) of verf (Super Color). Dit zijn beide producten die beschikbaar zijn in tal van verschillende kleuren die het hout beschermen tegen vocht en UV-stralen. Super Protect zal in uw hout trekken en de nerven zichtbaar houden om een natuurlijke look te bewaren. Super Color is een dekkende verf die zich bovenop het hout vasthecht. Van beide producten dient men 2 tot 3 lagen aan de buitenzijde aan te brengen.

Het is van essentieel belang dat het hout goed droog is voordat u gaat verven of beitsen. Kies dus een overdekte plaats, wacht op goede weersomstandigheden en zorg dat het minstens een week niet heeft geregend voordat u begint. Super Protect dient met regelmaat van 2 à 3 jaar herhaald te worden, Super Color 3 à 4 jaar.

Bij al onze blokhutten wordt de juiste hoeveelheid al vooraf voor u uitgerekend en vermeld op uw bestelbon. 

Welke fundering heb ik nodig?

Indien u nog geen bestaande fundering heeft, is het steeds het beste om een betonnen fundering te voorzien. 10 à 15 cm is voldoende, versterkt met een wapennet. Zorg ervoor dat deze steeds 5 cm boven de maaiveldhoogte uitkomt, zodat de onderste balken beschermd worden tegen grondvocht.

Indien u al over een bestaande fundering beschikt, controleer dan steeds of deze 100 % waterpas is. Dit is namelijk één van de belangrijkste factoren om de levensduur van uw blokhut te kunnen vrijwaren.

Zorg er ook steeds voor dat de blokhut nooit rechtstreeks in contact komt met de fundering, maar dat de onderste balken steeds gescheiden worden met de fundering door middel van funderingskepers, vloerbalken, waterkeringsfolie of opgemetseld steen. Aangepaste steunen kunnen als bijkomende optie verkregen worden voor palen bij bv. carports, luifels, enz.

Heeft u voor een vloer gekozen, dan zal steeds de zijkant open zijn om de verluchting te garanderen.

U kan ook steeds terecht bij onze verkoopmedewerkers voor meer ondersteuning.

Kan mijn blokhut ook door Chalet Center geplaatst worden?

Chalet Center beschikt over verschillende professionele plaatsingsdiensten. Neem gerust contact op met onze verkoopdiensten en vraag vrijblijvend uw prijsopgave aan.

Afhankelijk van onze beschikbare montageteams, kan een plaatsing/betaling als volgt gebeuren :

Scenario 1) De blokhut wordt geleverd en onmiddellijk geplaatst: Het openstaand saldo dient ter plaatse cash of met een bankcheque voldaan te worden bij aankomst van de montageploeg (zie paragraaf betaling saldo).

Senario 2) De blokhut wordt eerst geleverd en enkele dagen later geplaatst door een mobiel team. Hierbij vragen wij u het bedrag van de blokhut te betalen bij levering en het bedrag van de plaatsing over te schrijven op één van onze bankrekeningen vóór de plaatsing. In dit geval is er steeds plaats nodig voor het kortstondig stockeren van de goederen. Is uw woonsituatie hiervoor niet geschikt, dienen wij dit op voorhand te weten.

Indien u zelf een totaalproject coördineert, is het de verantwoordelijkheid van de klant om alle partijen op de hoogte te houden over de details van de houtbouw die Chalet Center voorziet. Dit is vooral voor de grotere constructies, waarbij de aankleding door de klant zelf in ondernemingen voorzien wordt. Chalet Center kan u hierbij met raad en daad bijstaan.

Hoe worden de producten afgeleverd?

De producten worden in pakketten geleverd. Afhankelijk van de grootte van het tuinhuis zal dit in één of meerdere pakketten zijn. Voor meer informatie klik hier.

U ontvangt per schrijven een afleveringsbon waarmee u op de hoogte gebracht wordt van de exacte leverdatum van uw bestelde goederen. De leveringen vinden plaats in de loop van de dag. Er wordt enkel op weekdagen geleverd tussen 8.00u 's ochtends en 17.00u ‘s avonds met een vrachtwagen van 20 meter die de goederen met een heftruck (geen kraan!) lost na ontvangst van het resterend saldo. De heftruck heeft een breedte van 4 meter en kan enkel over een verharde ondergrond rijden/lossen. Opgepast voor septische putten etc.

U dient aanwezig te zijn bij de levering om misverstanden te vermijden. Om u niet nodeloos te laten wachten, kunnen wij ongeveer een halfuurtje op voorhand bellen dat wij in aantocht zijn. Indien u toch de goederen gelost wenst te hebben zonder uw aanwezigheid, dient het volledige saldo vóór de levering voldaan te zijn en valt dit onder uw eigen verantwoordelijkheid. Indien u aanwezig bent, zal de chauffeur u de stuklijst overhandigen. Bent u niet aanwezig, dan worden de documenten in uw brievenbus gestoken. De montagehandleiding zit mee verpakt in het pakket van uw blokhut.

Indien de leverdatum u niet past, kan deze verplaatst worden in overleg met onze dienst Planning.

Voor niet afgenomen goederen worden er stockagekosten aangerekend van 50 € excl.BTW/maand. 

Wanneer ik bij u een bestelling plaats, kan ik dan een afleverdatum met u afspreken?

U kan steeds een indicatie doorgeven wanneer u graag uw blokhut geleverd wenst te hebben. In de mate van het mogelijke houden wij daar zeker rekening mee. 

Wat zijn de mogelijke dakbedekkingen?

Naargelang het merk gebruiken wij bij blokhutten standaard zwarte asfaltrol, glasvlies asfaltshingels of EPDM-rubber. Welke dakbedekking voor uw blokhut van toepassing is, vindt u steeds terug bij de productinformatie.

Indien er standaard asfaltrol gebruikt wordt, zijn shingles en EPDM steeds mogelijk als optie. Deze zijn zeker aan te raden aangezien deze de levensduur van de dakbedekking meer dan verdubbelen. Bij een aantal blokhutten kan u ook kiezen voor dakpanprofielplaten. Dit zijn Zweedse stalen platen bewerkt met verschillende coatings die levenslang meegaan en die afgewerkt zijn met een dakpanprofiel.

 U kan ook kiezen om zelf uw dakbedekking te voorzien of kiezen voor een meer gepersonaliseerde optie zoals rieten daken, echte dakpannen, stenen leien, enz. Contacteer onze verkooppunten om u advies te bezorgen hoe dit best aan te pakken. 

 

Kan ik een premie krijgen van de gemeente voor mijn blokhut?

Aangezien we met het PEFC label werken, geven sommige gemeentes premies voor het plaatsen van een blokhut.

Voor specifieke voorwaarden dient de gemeente of het stadsbestuur gecontacteerd te worden.

Enkele mogelijke voorwaarden:

 • Sommige gemeenten/steden kijken naar het kadastraal inkomen (max. 1200 euro)
 • Bij sommige gemeenten/steden moet de woning ouder zijn dan 20 jaar
 • Bij sommige gemeenten/steden moeten de materialen door een geregistreerd aannemer geplaatst worden.
 • De blokhutten mogen NIET geïmpregneerd zijn
 • Enkel van toepassing op blokhutten van het merk Grandcasa en Biancasa (niet van toepassing op carports, paardenstallen, schommels, …)

Gemeente/Stad * Postcode * Opmerkingen * Premie:

Beveren, Vrasene, Doel, Melsele, Haasdonk, Kieldrecht, Verrebroek, Kallo 9120 20 % met max. 650 euro

Essen 2910 15 % met max. 350 euro

Gent, Mariakerke, Drongen,Wondelgem, St.-Amandsberg,Oostakker, Desteldonk, Mendonk, St.-Kruis-Winkel, Ledeberg, Gentbrugge, Afsnee, St.-Denijs-Westrem, Zwijnaarde 9000 15 % met max. 500 euro

Halle 1500 15 % met max. 750 euro

Harelbeke 8530 15 % met max. 500 euro

Hechtel – Eksel 3940 25 % met max. 500 euro

Laakdal 2430 15 % met max. 650 euro

Leopoldsburg 3970 15 % met max. 650 euro

Maaseik 3680 15 % met max. 250 euro

Machelen 1830 30 % met max. 250 euro

Middelkerke 8430 20 % met max. 650 euro

Opglabbeek 3660 15 % met max. 650 euro

Opwijk 1745 15 % met max. 250 euro

Overijse 3090 15 % met max. 500 euro

Poperinge 8970 25 % met max. 500 euro

Riemst 3770 15 % met max. 400 euro

Schoten 2900 15 % met max. 250 euro

Vilvoorde 1800 Aparte procedure 2 % met max. 250 euro

Wuustwezel 2990 15 % met max. 500 euro 

Kan ik mijn eigen blokhut ontwikkelen?

Chalet Center is gespecialiseerd in maatwerk. Samen met onze verkoopadviseurs kan u de blokhut van uw dromen volledig zelf ontwikkelen. Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies en prijsopgaves

Heb ik een bouwvergunning nodig? 

Vanaf 1 december 2012 mag u heel wat bijbouwen zonder bouwvergunning. Voor een kleine aanbouw aan uw huis is een melding voldoende, voor een aantal vrije constructies moet u helemaal niets doen.

Indien u twijfelt, kunt u veiligheidshalve bij uw gemeentebestuur aankloppen. U kunt er zelfs een attest aanvragen om zeker te zijn, 'maar dat is niet de bedoeling. Wij willen echt tot minder papierwerk komen', zegt het kabinet van minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA). Totnogtoe waren er twee mogelijkheden bij bouwwerken: er was een vergunning nodig of niet. Nu komt daar ook een tussenvorm bij: de melding. Hiervoor deelt u via een formulier mee aan uw gemeente wat u van plan bent. Zonder tegenbericht mag u twintig dagen later aan de slag. U moet u wel telkens houden aan eventuele verkavelingsvoorwaarden zoals bv. voldoende ver van de perceelgrens blijven.

Totale vrijstelling voor: vrijstaande gebouwen, bv.: een tuinhuis, duivenhok, pool house... tot een totale gezamenlijke oppervlakte van 40m². Als u al een duivenhok van 20m² hebt, mag u dus maar een tuinhuis van maximum 20m² bijbouwen. Ook een boom vellen of een haag planten mag doorgaans zonder formaliteiten.

Enkel melden voor: alle bijgebouwen (gebouwen die aansluiten op de woning) met een totaal van 40m², zoals bv. een garage, maar ook alle interne verbouwingen waar een architect bij te pas komt zoals bv. het plaatsen van een groter raam in de gevel en alle verbouwingen in het kader van 'zorgwonen'.

Vergunning nodig voor: Alle andere zaken. Als u dus al een keuken van 40m² bijgebouwd hebt, kan u enkel een garage bijbouwen mét vergunning. Hetzelfde geldt voor een groter tuinhuis, het rooien van een bos enz. 

Meer informatie kan u steeds verkrijgen via uw gemeentebestuur of www.ruimtelijkeordening.be

Indien er plaatsingen door Chalet Center uitgevoerd worden, moeten wij steeds over uw bouwvergunning beschikken!

Hoe lang is de garantieperiode?

U kan al onze garantie voorwaarden terugvinden in het menu authenticiteit.

Hoe plaats ik een bestelling?

 • Nadat u een product en eventuele opties heeft gekozen,  klikt u op Bestellen
 • Vervolgens zal u een 4-stappenplan doorlopen:
 1. Uw bestelling: hier krijgt u een overzicht van uw volledige bestelling. Bij akkoord kan u vervolgens op Volgende klikken.
 2. Thuisbezorgen: hier kan u uw persoonlijke gegevens invullen met betrekking tot de levering. Wanneer u hiermee klaar bent kan u op Registreren klikken. Indien u in het verleden al een aankoop gedaan had op onze webshop kan u ook voor Inloggen kiezen. 
 3. Online betalen: hier kan u kiezen om het voorschot (ongeveer 25%) via Overschrijving of het Ogone betalingssysteem (Bancontact, Mastercard,...) te betalen.
 4. Bestelling Compleet:  hier krijgt u nog een overzicht van uw bestelling waarna u kan Bevestigen.
© copyright | disclaimer | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie | online marketing: OMC