Thuiswerken: onmogelijk? Niet met een tuinkantoor!
Thuiswerken: onmogelijk? Niet met een tuinkantoor!

Het is 8 uur ’s ochtends. Je bent al op van 5 uur en je maakt de kinderen klaar voor school. De kleinste loopt rond met zijn trui al aan, maar nog wel in zijn pyjamabroek als je voor de miljoenste keer roept “Je SCHOENEN, kerel! Waar zijn je schoenen?!”

Tussen het gemorste kattenvoer en de was die al lang in de droogkast had moeten zitten, denk je aan die e-mail die je moet uitsturen vóór 9 uur, de follow-up met die klant van gisteren, de financiële rapporten die je moet checken en de uitnodiging voor dat evenement waar je dringend op moet reageren …

Je staat in de file op de terugweg van school en beseft dat naar het werk rijden je veel tijd gaat kosten, temeer omdat je deze namiddag meetings hebt gepland die dichter bij huis liggen dan bij het kantoor.

Wat doe je in zo’n geval?

Thuiswerken? Je negeert alle rommel in de hal en gaat recht naar de keukentafel. 30 minuten later heb je alle e-mails gelezen die je pas ging openen nadat je die follow-up had uitgestuurd. Je beslist dat je de rest van je dag kan plannen terwijl je de vaatwasser leegmaakt en de wasmachine vult.

Voor je het goed en wel beseft, heb je de hele dag de ene na de andere huishoudelijk taak uitgevoerd zonder er één af te maken en is je huis nog altijd helemaal overhoop als het tijd is om de kinderen op te halen.

Wat als er een betere manier bestond?

Beeld je in: een wereld in waarin je niet gebonden was door de beperkingen van je veeleisend huis. Een plek die je helemaal voor jezelf hebt (fade out zachte yogamuziek …)

tuinkantoor inrichtingDie plek is perfect ingericht zoals jij het wil: razendsnelle wifi, een comfortabele stoel maar niet té, een bureau dat groot genoeg is om op te dansen – mocht je die plotse drang voelen. Een fancy koffiezet die waanzinnige kopjes zwart geluk brouwt.

En het kan nog beter. Uit de boxen klinkt de playlist van je dromen. Of het nu de Romeo’s zijn of Metallica, geen collega’s of gezinsleden om rekening mee te houden! Onder je voeten voel je de vloerverwarming op jouw perfecte temperatuur, die een kwartier voor jij toekwam in gang is geschoten.

Maar bovenal: geen kinderschoen te bespeuren! Hier staan alleen jouw spullen. Onbesmeurd door chocohanden.

Ok, het huis ligt nog altijd binnen je gezichtsveld. Maar het staat dáár en jij bent nu híer. Dus ben je vrij om te doen wat je moet doen. Je bent veel productiever en veel meer ontspannen tegelijk. Je overweegt zelfs gezond te lunchen in plaats van de restjes choco van vanmorgen op te lepelen. (Met de nadruk op ‘overweegt’)

Deze magische plek, beste lezer, is het TUINHUIS op maat, jouw eigen tuinkantoor...

Moeilijker dan dat is het echt niet. Stap je huis uit, stap je tuinhuis in en knutsel een huiskantoor ineen waar jij graag tijd wil doorbrengen.

Je bent lang de eerste niet die aan dit avontuur zou beginnen. Roald Dahl, Walt Disney, Harley Davidson, Steve Jobs … ? Allemaal tuinkantoor-genieën, jawel. We zeggen niet dat je niets kan bereiken zonder tuinhuis, zeker niet. Maar beeld je eens in hoeveel plezier je zou beleven mét zo’n huiskantoor in je achtertuin, en wat een fantastisch begin van jouw verhaal het zou opleveren.