Kiest u voor een houten of een metalen schommel ?

Kinderen houden van buiten ravotten en met bijvoorbeeld schommels wordt het nog leuker. Een metalen schommel is vriendelijk voor het budget en wordt natuurlijk ook geleverd als totaalpakket met bijhorende accessoires, maar een metalen schommel brengt ook veel nadelen met zich mee. Een betere keuze is daarom ook een houten schommel. 

Chalet Center produceert houten producten voor tuin en recreatie. Het mag u dan ook niet verwonderen dat u bij ons geen metalen schommels gaat terug vinden maar enkel houten exemplaren. Een houten schommel in tegenstelling tot een metalen schommel is gemakkelijker in onderhoude en veel romantischer en esthetischer. Om maar te zwijgen van het milieuaspect. Schommel metaal is immers tot stand gekomen door een industrieel proces waarbij ijzererts wordt gesmolten en staal of metaal wordt gemaakt door toedoen van hoogovens. Hout is vanzelfsprekend een natuurlijk en sterk materiaal. Het vergt niet veel onderhoud, enkel af en toe een likje verf voor buiten hout is voldoende om de levensduur en kwaliteit van uw houten schommel te garanderen.

Metalen schommels? Niks is wat het lijkt !

De nadelen van een metalen schommel zijn moet men in het achterhoofd houden. Metalen schommels beginnen snel te roesten, vergen veel onderhoud en kunnen last krijgen van metaalmoeheid. Een kwalitatieve schommel in metaal moet dus ook extra duurzaam gemaakt worden door middel van bijvoorbeeld een antiroestbehandeling. Echter in de praktijk is dit amper na te gaan. Uw metalen schommel is op termijn ook onderhevig aan metaalmoeheid. Dit kan toch op termijn risico’s inhouden voor uw kinderen. Het mag duidelijk zijn dat niet alle onderdelen van metalen schommels ook uit metaal zijn. Uw wil het zicht toch niet voorstellen: de billetjes van uw lievelingen op het koude metaal van een metalen schommelzitje?

De onderdelen van de metalen schommel die ook effectief wrijving ondervinden kunt u best behandelen met een smeermiddel. Indien u dit niet doet dan zullen metalen schommels beginnen piepen bij intensief gebruik. Een metalen schommel die door zijn piepen het geluid van de vogeltjes in de tuin overtreft, is natuurlijk niet echt charmant.

Voor meer info over onze schommels bent u steeds welkom in één van onze Chalet Center filialen of op onze website.