Wat te weten over kunststof blokhutten?

Een kunststof blokhut  biedt u bergingsruimte voor gereedschap, tuinmeubelen, speelgoed... Kunststof blokhutten zijn licht en zeer gemakkelijk te monteren. Een kunststof blokhut kan echter niet echt als volwaardige blokhut gezien worden. Kunststof blokhutten worden namelijk ‘te licht’ bevonden, ze zijn niet echt windbestendig. 

Blokhutten in kunststof zijn goed om te gebruiken als kleine stapelplaats, maar zijn beperkt in hun mogelijkheden. Een kunststof blokhut is ook zeer onderhevig aan weersomstandigheden, het zal snel verkleuren omdat kunststof niet UV bestendig is. Een kunststoffen blokhut kan nooit vergeleken worden met een houten constructie. De voordelen van kunststof blokhutten kunnen ook niet op tegen de voordelen van houten blokhutten. Door de manier waarop de constructie gemaakt wordt is een houten blokhut ook veel steviger en robuuster dan een kunststof blokhutje.

Kunststof blokhut? Kwaliteit ver zoek

Een kunststof blokhut is eigenlijk een contradictio in terminus. Immers een blokhut impliceert hout als grondstof. Een voorbeeld van kunststof blokhutten is bijvoorbeeld  de zogenaamde keter blokhutten in kunsthars. Er wordt hierbij vermeld dat er geen onderhoud noodzakelijk is. Dit kan misschien wel kloppen. Wat er echter niet bij wordt vermeld is dat de kunststof verkleurd in de zon. Na een tijdje hebt u dus een verkleurde kunststof blokhut. Verven is in deze ook geen optie meer.  De stevigheid van dergelijke kunststof blokhutten is ook ver te zoeken.

Wenst u meer info over een kunststof blokhut, neem dan een kijkje in één van onze filialen of op onze website.