Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Kruisem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem.

Onze vestigingen

Waarom een blokhut impregneren?

U wilt vanzelfsprekend dat uw blokhut zo duurzaam mogelijk is. Het hout impregneren is dan één mogelijkheid. Er zijn verschillende impregnatie manieren. Vooreerst kan men een blokhut dompelen. Bij deze behandeling wordt dus voorgefabriceerd hout in een bad gebracht met milieuvriendelijke impregnatiemiddelen zoals Embalit P en Ultrawood Waterrepellent.  Lees meer

Tuinhuizen

De merken Den Buizerd en Deco design worden gedompeld, men noemt dit ook wel eens impregneren. 

Hout impregneren onder druk

Hout impregneren kan ook gebeuren onder druk. Dit wil zeggen dat deze voorgefabriceerde blokhutten in een vacuüm cilinder onder hoge druk worden geïmpregneerd. Er wordt dus onder hoge druk vloeistof ingebracht door de geopende poriën. Afhankelijk van de druk waarmee men werkt, kan het impregneren van hout gebeuren in 4 klassen : klasse 1 tot 4. Al de steunpalen van carports en blokhutten van het merk Grandcasa zijn behandeld in klasse 4, wat de meest doorgedreven druk impregnatie is.

Het wandhout van de Grandcasa constructies wordt optioneel behandeld in klasse 2 en dit om de zwelling van het hout binnen de normen te houden. Belangrijk is echter ook de keuze van het impregneermiddel. Hout is immers heel gevoelig.

Het is tevens belangrijk om weten dat hout impregneren uw constructie niet vrijwaart van onderhoud. Door het feit dat het impregneren  met milieuvriendelijke producten wordt uitgevoerd is de bescherming een stuk minder en zeker niet meer eindeloos.

Behandeling van uw blokhut: hout verduurzamen

Indien u niet wil impregneren dan moeten onze constructies worden behandeld met de correcte houtveredelingsproducten om zo te kunnen weerstaan aan de heersende weersomstandigheden en klimaat. Het impregneren van hout is immers geen wonderoplossing. Hout impregneren gaat ook geen oneindige protectie bieden. Over het verduurzamen van hout vraagt u best meer info in één van onze vestigingen.

Al onze onderhoudsproducten zijn ook zo samengesteld dat ze een maximale bescherming bieden aan het hout en toch een minimale impact hebben op het leefmilieu. Kortom degelijke onderhoudsproducten die effectief, milieuvriendelijk en prijsbewust zijn. Meer info vindt u in één van onze filialen of op onze website.

© copyright | disclaimer | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie | online marketing: OMC