Advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord en hebben antwoord op al uw vragen.

Megastore bij u in de buurt

Kom langs in Elversele, Roeselare, Genk, Kampenhout, Zingem, Geel, Sint-Pieters-Leeuw, Wommelgem.

Onze vestigingen

Scandinavische blokhutten

Scandinavische blokhutten zijn blokhutten in een stijl die ontwikkeld werd in de Scandinavische landen. Zo ontstonden Finse blokhutten, Zweedse blokhutten en Noorse blokhutten. Zowel de Zweedse blokhut, de Finse blokhut als de Noorse blokhut werd op dezelfde manier gebouwd.  Lees meer

Klassieke Blokhutten

Het op elkaar monteren van houten wandbalken die voorzien worden van tand en groef, en die de helft uitgefreesd zijn om zo in elkaar te schuiven en een volle wand te vormen.

Natuurlijk ging de Scandinavische blokhut in elk land een bepaalde ontwikkeling meemaken. Zo gingen de Noren meer en meer gaan kijken naar een natuurvriendelijke ontwikkeling van hun ‘Noorse blokhut’, naar natuurvriendelijk gebruik van hout en heraanplanten van de bomen. De Finnen gingen hun ‘Finse blokhut’ meer ontwikkelen naar gebruik van de blokhutten toe, dit door bijvoorbeeld sauna’s te plaatsen in de blokhutten. De Zweden gingen hun ‘Zweedse blokhut’ meer en meer gaan ontwikkelen naar stevigheid en robuustheid toe. Deze drie vlakken van ontwikkeling werden dan ook snel door de drie landen van elkaar overgenomen. Het samenvloeien van deze drie aspecten noemt men hedendaags de Scandinavische blokhut.

Een duurzame Finse blokhut door middel van het Noorse grenenhout

Chalet Center heeft hier natuurlijk ook de ontwikkeling op de voet gevolgd. Chalet Center werkt steeds met het duurzame Noorse grenenhout voor zijn Scandinavische blokhutten, PEFC-gecertificeerd. Het voldoet dus aan alle PEFC-normen en is dan ook gegarandeerd op een natuurvriendelijk manier gekapt én opnieuw aangeplant. Dit hout is daarenboven ook nog het beste grenenhout op de markt en hierdoor garandeert Chalet Center ook de beste kwaliteit van de Scandinavische blokhutten.

Voor de stevigheid van de Scandinavische blokhutten, naar Zweedse-blokhut-normen, gaat Chalet Center geen enkele uitdaging uit de weg. Een volledig team werkt dagelijks aan het uitwerken van plannen en het berekenen van de stevigheid van de constructies. Daarnaast kan u er ook nog eens alle comfort vinden dat u maar kan bedenken in een Scandinavische blokhut, zoals de Finse sauna’s.

Wilt u over dit alles meer informatie? Kom gerust eens langs in één van onze verkooppunten of kijk op onze website.

© copyright | disclaimer | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie | online marketing: OMC