Vanuit uw land kunnen geen nieuwe bestellingen worden geplaatst. Undefined

Waarom schilderen van je tuinhuis zo belangrijk is
Waarom schilderen van je tuinhuis zo belangrijk is

Stelt u zich eens even voor :  u kocht een blokhut of tuinhuis en u kwam om diverse redenen niet onmiddellijk toe aan schilderen.  Na een tijdje  zal het hout gaan verweren (rotten) en vergrijzen.  Het is immers zo dat hout dat onbeschermd buiten staat, invloed ondervindt van regen, zon en insecten (houtwormen).

Geef insecten geen kans

Bescherm je tuinhuis tegen houtwormHoutwormen komen van kevers die hun larven in dood hout plaatsen, wanneer de larven uitkomen uitkomen boren ze kleine gaatje in het hout om naar buiten te komen en te ontpoppen in kevers. Daarom dient u best zo rap mogelijk een primer aan te brengen op uw tuinhuis. Deze zal een afwerend product op uw hout zetten en een insecticide met langdurende werking.

 

Bescherming tegen houtrot

Houtrot wordt gevormd wanneer het hout meer vocht opneemt dan het kan afgeven. Hierdoor ontstaan er schimmels die hout als voedsel gebruiken. Een primer zal hier al bescherming tegen bieden maar nog niet voldoende. Om uw hout hier echt tegen te beschermen dient er geschilderd te worden.

De zon is schadelijk voor uw hout

De zon en haar UV-stralen is de laatste schadelijkste factor voor hout. UV stralen bevatten zodanig veel energie dat deze de buitenste lagen van het hout beetje bij beetje afbreken. Dit zorgt voor de vergrijzing en verwering van het hout samen met het vormen van kleine scheurtjes. Het is net de pigmenten of kleur van de verf die hiertegen een filter voorziet. Daarom dat je nooit een volledige kleurloze verf of beits zal vinden om je tuinhuis te beschermen.

Welke producten gebruik ik het beste?

Primer als bescherming voor uw tuinhuisEr zijn verschillende behandelingsproducten/verfsoorten op de markt, met als belangrijkste beitsen of dekkende verven. Beitsen zijn producten die in uw hout trekken en de poriën van het hout opvullen. Daarmee zorgt de beits ervoor dat het hout minder vocht kan opnemen en schimmels zich daardoor niet meer kunnen ontwikkelen. Het hout blijft wel rechtstreeks in contact met de regen, deze behandeling dient dan ook jaarlijks herhaald te worden.

Dekkende verven gaan het contact met het hout en regen volledig proberen verbreken, waardoor er sowieso een veel lagere opname van vocht in het hout is. De behandelings herhalingsperiode van dekkende verven hangt dan ook af van de kwaliteit van de gebruikte verf.

Het is steeds aangewezen goed de richtlijnen van de fabrikant te volgen met betrekking tot schilderen van uw tuinhuis om een zo lang mogelijk te genieten van uw prachtige blokhut!