Hoe herken je blokhutten van Belgische makelij
Hoe herken je blokhutten van Belgische makelij

Terug naar overzicht

Globalisering is een feit; meer en meer fabrieken verplaatsen zich naar lage productiekostregio’s. Aanvankelijk zou je denken dat dit een voordeel voor de consument met zich meebrengt. Een lage productiekost betekent meestal ook  een lage consumentenprijs. Op het eerste zicht dus een win-win situatie, maar geldt dit ook op het vlak van kwaliteit, gebruik van duurzame materialen, enz.?

Wat betekent nu eigenlijk Belgische makelij?tuinhuis met dubbele frezing

Er bestaat niet zoiets als een typisch Belgische blokhutfabrikant.  Ook onder Belgische blokhutfabrikanten kan er een substantieel verschil zijn wat betreft het productieproces en/of de gebruikte materialen. Sommige fabrikanten gebruiken bv. grenen, een zachtere houtsoort. Anderen gebruiken dan weer het hardere vurenhout.

Echte Belgische makelij staat vooral voor vakmanschap, innovatie op basis van de meest actuele technologieën, een doorgedreven kwaliteitszorg en dit in de achtertuin van de consument.

In de blokhutsector betekent dit bijvoorbeeld innovatie op het vlak van de frezing  van de wandbalken:  In West-Europa wordt er met een dubbele frezing geproduceerd.  Bij een dubbele frezing  zullen de wandbalken zowel verticaal als horizontaal worden uitgefreesd zodat de hoeken perfect in elkaar passen en dus als zodanig een winddichte en zeer stevige constructie vormen.

De hoge producteisen van de Belgische consument op vlak van kwaliteit, milieubewustheid, maatwerk en dienst na verkoop resulteren automatisch in goede, degelijke en milieuvriendelijke producten.

Wat is nu het verschil met blokhutten van Oost-Europese makelij ? 

Vooreerst is er de vormgeving /stijl van de gefabriceerde blokhutten. We spreken hier over een andere cultuur en tevens een ander stijlgevoel. Dit resulteert in visueel minder aantrekkelijke blokhutten voor de West-Europese consument.

Daarenboven is er het gebruikte materiaal.  Het is niet altijd even duidelijk voor de consument of hij te maken heeft met  Midden-Europese houtsoorten dan met Noord Europese houtsoorten. De Midden Europese houtsoorten (uit Roemenië, Bulgarije) zijn veel zachter opdat de bomen daar veel sneller groeien in het warmere klimaat. Dit resulteert in een veel minder duurzaam product dat weliswaar een stuk goedkoper is.  De Noord-Europese houtsoorten zijn een stuk vaster qua structuur. Visueel is dat merkbaar door het feit dat de jaarringen heel dicht bij elkaar liggen.

In Oost-Europa heeft men nogal eens de gewoonte om minder duurzaam hout te gebruiken dat bovendien weinig  geselecteerd is. 

Bovendien gebeurt de frezing van de wandbalken meestal niet  door middel van de meest recente technologieën. Hierdoor is dikwijls geen sprake van een kwalitatieve dubbele frezing zoals hierboven beschreven. Dit wreekt zich op termijn opdat de kwaliteit van de frezing borg staat voor de levensduur van de blokhutconstructie.

Het is dus belangrijk om u te verzekeren van het feit dat u te maken hebt met een kwalitatief gefabriceerd product dat tevens gebruik maakt van de meest duurzame grondstoffen. Sommige leveranciers  geven daarom een certificaat van oorsprong of een zogenaamd authenticiteitscertificaat uit met hun product. 

 
© copyright | Privacy statement | Cookie beleid | Algemene voorwaarden | Login |